Orbán Viktor eltereli a figyelmet Magyarországról

Orbán Viktor eltereli a figyelmet Magyarországról

Orbán Viktor (Képernyőfelvétel: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az adriai szakállnövesztéses önmémelés óta nem villantott ekkora kommunikációs trükköt Orbán Viktor. A miniszterelnök ugyanis fogta és kitöltötte a legújabb, ki tudja hányadik nemzeti konzultációt. Ami elsőre azért tűnik érdekesnek, mert a kormányfő ezzel most azokat a szankciókat ítélte el, amiket ő maga is egytől egyig megszavazott. Nyolcmilliárd forintot tapsolt el arra, hogy beszólhasson saját magának, mondhatnánk.

Csak hát hányszor történt már ilyen? Utcai harcosnak mondja magát az az ember, aki rettegve menekül a vitahelyzetekből. Ellenzi, hogy a gazdagok kisajátítsák a labdarúgást, aztán stadiont építettet a háza mellé. Napestig lehetne sorolni a példákat, hogy Orbán Viktor mennyire otthonosan mozog nemcsak a saját szerepében, és hogy mennyire meggyőzően tudja eljátszani saját antitézisét is. Ami azt illeti, meg is van az eredménye mindennek: egy friss kutatás szerint az Orbán–pártok szavazóinak a fele egyszerűen nem hiszi el, hogy a magyar kormány megszavazta a szankciókat. Pedig de.

És amíg ezen rágódunk, addig elsiklunk valami egészen más, valami sokkal fontosabb mellett. Orbán Viktor sikeresen terelte el a figyelmet Magyarországról. Mert ami a fentebbieknél jóval fontosabb és izgalmasabb kérdés, hogy ha már egyszer annyira konzultálunk, akkor miért ilyen csak most tehetjük ezt meg online? Nem mintha úgy lenne értelme kitölteni, de mégis a világ ötödik leginkább high tech országában azért egy elsőre megugrandó feladat kellene, hogy legyen. Ahogy az is, hogy a gyerekek, (őket is hogy megvédte tavasszal a haza) a szüleik, meg a komplett magyar oktatás adatit, ne lehessen csak úgy lehalászni.

Ezért működik olyan jól Orbán Viktor influenszer kormánya: mert szíves örömest vesszük, hogy lájkvadász politikusok telespammelik az életünket és közben nem vesszük észre, hogy közben kisajátítják, tönkreteszik, ellopják az államunkat és a javainkat.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!