Szép telefon, megveszem 715 milliárdért!

Szép telefon, megveszem 715 milliárdért!

A Vodafone Magyarország Zrt. központi irodaházának homlokzata a világcég logójával a fõváros IX. kerületében a Lechner Ödön fasor 6-ban (Fotó:
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar állam szemérmes közlése szerint fogta magát és Jászai Gellértet az ő 4iG-jával és úgy döntött, „közreműködik a Vodafone Magyarország hazai tulajdonba vételében”. „Közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű” ügy lehet ez, a Pegasus-ügy óta pedig némiképp nemzetbiztonsági is, hiszen ez a magyar állam ugyanaz a magyar állam, amely finoman szólva sem nyugtatta meg polgárait arról, hogy ha kezébe kerül egy kémfegyver, akkor azzal nem kezd rögvest orosz rulettet játszani. Van aztán a „tranzakciónak” identitáspolitikai dimenziója is. A magyar állam ugyanis egy olyan, saját bevallása szerint „sokszínű és befogadó vállalati kultúrát építő” cégbe készül beszállni, „ahol minden munkavállalót a képességei és eredményei, nem pedig a faji, nemi vagy szexuális hovatartozása alapján ítélnek meg” és amely nem is olyan rég ilyen videókat készített. Nagy szenzáció lesz, ha jövőre a budapesti Pride-ról napvilágot lát egy hasonló felvétel. Meg nyilván az is, ha nem.

Ennél is izgalmasabb része Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter lelkendező hangvételű közleményének, hogy „a 2010 utáni kormányoknak mindig is kitüntetett célja volt, hogy a nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban a magyar tulajdon arányát erőteljesen növeljék és lehetőség szerint többségi szintre emeljék. Ez a kormányzati cél a bank-, az energia- és a médiaszektorban már teljesült, most lehetőség mutatkozik arra, hogy a távközlési piacon is komoly szereplővé lépjen elő egy magyar, állami tulajdoni részesedést is maga mögött tudó vállalat.” Azt mondja, lehetőség. Csak hát a vevő kereste a céget, felteszem a „szép telefon, megveszem 715 milliárdért” fordulat is elhangzott.

De a szektormustra is rejt érdekességeket, nézzük: ami a bankszektor „magyarosítása” kapcsán történt, arra még Csányi Sándor OTP-vezér is beszólt. Nemzeti energiaszektorunkban most zajlik a rezsicsökkentés csökkentése című hungarikum, a kormányzati segítséggel fideszesített médiatérről pedig szeretnék finoman fogalmazni: hát sem emberileg, sem szakmailag nem egy sikersztori az. Ezek után képzeljük csak el, mi lenne a magyar állam különböző szektoraiból, mondjuk az egészségügyből, vagy az oktatásból, ha a döntéshozók meglátnák bennük a mutatkozó lehetőséget és elkülönítenének rá 715 milliárd forintot! Közös, nagy szerencsénk, hogy erre tizenkét év Fidesz-kormányzás után semmi, de semmi esély nem mutatkozik!

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!

Címkék: 4iG, Vodafone