29 ember halt meg Ovidio Guzmán elfogásakor

29 ember halt meg Ovidio Guzmán elfogásakor

Ovidio Guzmán a letartóztatása után

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb részletek derültek ki a mexikói drogbáró, Ovidio Guzmán-López elfogásáról. Ezek szerint több tucatnyi embert öltek meg, mire sikerült letartóztatni a Köpcös néven ismert Joaquin Guzmán üzletet átvevő fiát.

Mint lapunk is megírta, a mexikói belbiztonsági erők rajtaütöttek és elfogták Ovidio Guzmánt, vagyis az „Egeret”, aki a sinaloai drogkartell főnökének kiáltotta ki magát. Az elfogást követően a kartell féktelen dühében zavargásokat gerjesztett, amelyek során három rendőr életét vesztette. Guzmán-Lópezt Culiacánban tartóztatták le, majd Mexikóvárosba vitték, ezután emeltek a bandatagok útakadályokat, buszokat és autókat gyújtottak fel, és megtámadták a helyi repteret is.

A hatóságok utóbb azt közölték, hogy a bűnözőt a Altiplano maximális szigorral őrzött börtönben tartják, miután 29 ember halt meg az elfogása közben. Culiacán városban, az elfogás helyszínén elszabadult a pokol, minden közigazgatási tevékenységet felfüggesztettek.

Az elfogás hosszas művelet volt, és összesen kétszáz rendőr és katona vett benne részt a különleges erők kötelékében. Az áldozatok között legalább 19 bandatag és tíz rendfenntartó esett el. Guzmán mellett 21 másik személyt is letartóztattak.