A bulizó finn miniszterelnököt felmentették a hanyagság vádja alól

A bulizó finn miniszterelnököt felmentették a hanyagság vádja alól

Sanna Marlin bulizós videójának egyik képkockája (Fotó: Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy lapunk is megírta korábban, Sanna Marin finn miniszterelnök szeret bulizni, hiszen még csak 36 éves. Nemrégiben megjelent róla egy rövidnadrágos kép, amely egy rockfesztiválon készült, ezután pedig egy videó is napvilágot látott, amin barátnőivel bulizik.

Minthogy az orosz agresszió hatására Finnország és Svédország is kérte felvételét a NATO-ba (amit immár csak Magyarország és Törökország akadályoz), és Marin egyébként is meglehetősen határozott álláspontot képvisel Ukrajna védelmében, felvetődött, hogy az orosz titkosszolgálat igyekszik e kiszivárogtatásokkal aláásni a miniszterelnök tekintélyét.

E videó után vizsgálatot indítottak ellene annak gyanújával, hogy viselkedésével megsértette a hivatalával járó szabályozást, és a kötelességeit semmibe véve hanyagul járt el. E vádak alól most felmentették Marint, írja a BBC.

A finn jogrendben a teljes államszervezet jogkövető magatartása felett őrködő tisztviselő, a jogi kancellár, Tuomas Poysti által lefolytatott vizsgálat után arra a megállapításra jutott, hogy „nincs ok azt gyanítani, hogy a miniszterelnök törvénytelenséget követett volna el, és hanyagul viselkedett volna hivatali kötelezettségeivel kapcsolatban”.

Marin drogtesztet is csináltatott, ami negatív lett. A videóról a miniszterelnök ezt mondta: „Emberből vagyok. Néha én is vágyok az örömre, a könnyed szórakozásra, e sötét fellegek közepette.” Hillary Clinton azt üzente Marinnak, hogy „folytassa a táncot”, és számos nő az észak-európai államokban szolidaritásból hasonló táncolós videót rögzített magáról.

 

Címkék: Sanna Marin