A földrengés utáni 8. napon is találtak túlélőt a mentőcsapatok

A földrengés utáni 8. napon is találtak túlélőt a mentőcsapatok

A romok alól kiemelt Hatice Akart viszik kazah és török mentők a törökországi Kahramanmarasban 2023. február 13-án (Fotó: MTI/AP/IHA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A február 6-i dél-törökországi földrengések 8. napján is találtak túlélőket Törökországban a romok alatt – jelentette hétfőn az Anadolu török állami hírügynökség. Hatay tartomány Iskenderun körzetében a 182. órában mentettek ki egy 12 éves kisfiút. Korábban, a 180. órában Kahramanmaras tartomány Onikisubat körzetében egy 39 éves nőt hoztak a felszínre, míg a 178. órában Adiyaman tartományban egy 6 éves kislányt, valamint Hatayban egy 70 éves nőt. Az Anadolu szerint a 166. óra és a 182. óra között legkevesebb 10 ember életét mentették meg a mentőcsapatok.

A török városfejlesztési minisztérium pénteken arról számolt be, hogy a több ezer összeomlott épület mellett 33 143 olyan, súlyosan megrongálódott épületet regisztráltak a katasztrófa sújtotta térségben, amelyet sürgősen el kell bontani. Az NTV török hírtelevízió hétfőn a régió falvaiból is hírt adott. Mint fogalmaztak: a földrengések kistelepüléseket töröltek el a föld színéről. Vidéken is óriási a pusztítás, a házak vagy romba dőltek, vagy súlyosan megrongálódtak – jelentették. Miközben a török mentőcsapatok számos helyszínen folytatják a munkát, és az utolsó túlélőt is igyekeznek felkutatni, a romok eltakarítása is elkezdődött. Törökországban a hivatalos adatok szerint eddig 31 643-an vesztették életüket a múlt heti földrengésekben.