Az oroszok három hónap fogság után elengedtek egy ukrán katonaorvost

Az oroszok három hónap fogság után elengedtek egy ukrán katonaorvost

Háború Ukrajnában (Fotó: Defence of Ukraine)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette szombat reggel, hogy kiszabadult a hadifogságból az ismert mariupoli katonaorvos, Julia Pajevszka, akit még március 16-án fogtak el az orosz támadók. Sem a fogságba esésének, sem a kiszabadulásának körülményei nem.

Az amerikaiak leállították annak a tervnek a végrehajtását, hogy négy nagy, felfegyverezhető drónt adjanak el az ukránoknak, mert attól tartanak, hogy a drónok orosz kézbe kerülnek, és így megkaparinthatják a fejlett radarelkerülő és felderítő technológiájukat.

Ukrajna Viktoria Apanaszenkót, egy csernyihivi polgári önkéntest választott arra, hogy képviselje az országot az idei Miss Universe szépségkirálynő-választáson. Apanaszenko egy kijevi kifőzdében főz a katonáknak, illetve orvosságot és higiénés eszközöket szállít gyerekeknek és öregeknek.

Ukrajna 733 millió dolláros kölcsönt kapott Kanadától. Az ukrán pénzügyminisztérium közleménye szerint a kölcsönt a költségvetés kiadásaira, különösen szociális és humanitárius célokra fogják költeni.

Olaf Scholz német kancellár szerint „abszolút szükséges”, hogy a világ vezetői továbbra is fenntartsák a párbeszédet Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a háború megállítása érdekében. Korábban Scholzot kritizálták, amiért Putyinnal tárgyalt.

Címkék: ukrajnai háború