Az oroszországi események orosz belügyek – közölte Európai Tanács elnöke

Az oroszországi események orosz belügyek – közölte Európai Tanács elnöke

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel tartott sajtóértekezleten az ukrán kormány és az Európai Bizottság kijevi ülésén 2023. február 3-án. (MTI/AP/Efrem Lukackij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ami jelenleg Oroszországban történik, az „világosan orosz belügy”, és az EU szorosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását, kapcsolatban áll a G7-es partnerekkel valamint az EU-tagországokkal – írta szombati Twitter-bejegyzésében Charles Michel az uniós tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke.

Michel arra reagált, hogy szombatra virradóra Jevgenyij Prigozsin, az Ukrajnával szemben vívott háborúban részt vevő Wagner orosz katonai magánvállalat vezetője azzal vádolta meg az orosz védelmi minisztériumot, hogy az a táborai elleni támadást rendelt el. A Wagner-harcosok közben bevonultak az oroszországi Rosztov városába, és egyes hírek szerint már Voronyezsbe is benyomultak. Vlagyimir Putyin orosz elnök szombat reggeli ezzel kapcsolatos beszédében fegyveres lázadásnak nevezte a történteket, és kemény fellépést helyezett kilátásba Prigozsinékkal szemben.

A brüsszeli testület MTI által is idézett elnöke Twitter bejegyzésében megerősítette azt is, hogy az EU továbbra is „rendíthetetlenül” támogatja Ukrajnát és az ukrán elnököt, Volodomir Zelenszkijt.

Jevgenyij Prigozsin és a Wagner „puccsának” legfrissebb fejleményeit ide kattintva tudják olvasni!