BBC: Putyinék tagadják, hogy ők rendelték volna el Prigozsin meggyilkolását

BBC: Putyinék tagadják, hogy ők rendelték volna el Prigozsin meggyilkolását

JVlagyimir Putyin orosz elnök beszéde a kivetítőn a BRICS-országok johannesburgi csúcstalálkozóján 2023. augusztus 22-én. A Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítő BRICS-csoport állam- és kormányfői augusztus 22. és 24. között üléseznek Dél-Afrikában (Fotó: MTI/EPA/Kim Ludbrook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Teljes hazugság”, hogy a Kreml rendelte volna el Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér meggyilkolását – így reagált Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a BBC megkeresésére pénteken. Peszkov szerint „sok spekuláció van” a repülőgép-szerencsétlenséggel és „az utasok tragikus halálával” kapcsolatban. Azzal folytatta, ez a spekuláció a Nyugaton egy bizonyos szemszögből van bemutatva, de „amikor erről az ügyről beszélünk, csak a tényekre kellene hagyatkoznunk. Jelen pillanatban pedig nem áll sok tény rendelkezésre, a tényeket hatósági vizsgálat során kell tisztázni, ami jelenleg is zajlik”. 

Mint beszámoltunk róla, a Wagner-vezér magángépe szerda este zuhant le éppen két hónappal azt követően, hogy Prigozsin puccsot kísérelt meg az orosz elnök ellen. Az ügyben csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök is megszólalt, aki amellett, hogy részvétét fejezte ki az áldozatok családjának, arról is beszélt, Prigozsin „tehetséges üzletember”volt.