Corriere della Sera: nemet mondott Meloni Orbánnak

Corriere della Sera: nemet mondott Meloni Orbánnak

Giorgia Meloni és Orbán Viktor (Fotó: Facebook/Orbán Viktor hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Giorgia Meloni elutasította Orbán Viktor ötletét, hogy a Fidesz EP-képviselői csatlakozzanak az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) nevű frakcióhoz Meloninak ugyanis több hátránya származhatna ebből, mint előnye – írta a Corriere della Sera című olasz lapot idézve a Népszava.

Orbán ugyan többször is jelezte, hogy a Néppártból való kilépése óta a függetlenek közt politizáló Fidesz szívesen menne az ECR-be, annak több tagpártja (vélhetően a Fidesz mély oroszbarátsága miatt) elutasítja azt. Így áll a kérdéshez a Finn Párt, a belga Új Flamand Szövetség, a cseh Polgári Demokrata Párt (ODS) és a Svéd Demokraták is.

A Népszava emlékeztet, Orbán az EU-s hétfői csúcs után azt írta ki Facebookjára: „Egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit.” Mindenesetre ha ez így marad, ideológiailag a Fidesz számára már csak a több szélsőjobbos pártot is sorai közt tudó Identitás és Demokrácia csoport marad opciónak (esetleg egy semmiből létrehozott új frakció).