Egy különleges ügyész vizsgálhatja Joe Biden elnök fiának ügyeit

Egy különleges ügyész vizsgálhatja Joe Biden elnök fiának ügyeit

Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia bírósági meghallgatásról távozik a Delaware állambeli Wilmingtonban. Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter 2023. augusztus 11-én bejelentette, hogy különleges ügyészt nevez ki Hunter Biden ügyeinek vizsgálatára (Fotó: MTI/AP/Julio Cortez)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglepő bejelentést tett az amerikai igazságügyi miniszter: egy különleges ügyész vizsgálatot indíthat Joe Biden elnök fia, Hunter Bidennel szemben. Merrick Garland meg is nevezte az ügyészt, David Weisst, aki már tett feljelentést Hunter Biden ellen korábban.

A BBC beszámolója szerint az elnök fia elleni adó és fegyver ügyekkel kapcsolatos vádalku a hónap elején meghiúsult. A washingtoni törvényhozás alsóházában többségben lévő republikánus kongresszusi képviselők régóta Hunter Biden üzleti ügyleteinek – így az ukrajnai energetikai cégben, a Burismában felügyelőbizottsági tagként viselt dolgainak – kivizsgálását sürgetik. A miniszteri engedély többletforrásokat biztosít az ügyésznek a nyomozás folytatásához és ahhoz, hogy amennyiben kell, Delaware államon kívül is további vádakat emelhessen. A minisztérium egyúttal azt is ígéri, hogy a lehető legátláthatóbban fogják kommunikálni a vizsgálatokat.

Hunter Biden ügyvédje, Chris Clark közleményben reagált: „Bízunk benne, hogy amikor mindezen manőverek véget érnek, ügyfelem sikeresen tudja folytatja az életét”. A jogi képviselő arra is emlékeztetett, az elnök fia ellen immár 5 éve vizsgálódnak.

Hunter Biden és Donald Trump republikánus elnökjelölt ügyeiről lapunk legfrissebb számában is olvashatnak.