ENSZ-főtitkár: Generációs katasztrófához vezethetnek az iskolabezárások

ENSZ-főtitkár: Generációs katasztrófához vezethetnek az iskolabezárások

Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Generációs katasztrófához vezethetnek az iskolabezárások – erről beszélt kedden az ENSZ főtitkára az MTI által közreadott hír szerint. António Guterres kiemelten fontosnak tartja, hogy a diákok – a szükséges egészségügyi intézkedések mellett – visszakerüljenek az iskolapadba.

Guterres szerint az iskolabezárások következtében rendkívüli mennyiségű emberi potenciál, illetve évtizedes fejlődés vész kárba, tovább fokozva a mélyben húzódó egyenlőtlenségeket. A főtitkár egyúttal be is jelentette az ENSZ Save Our Future nevű kampányának elindítását.

A július közepi adatok szerint körülbelül 160 országban zártak be iskolák, ez pedig több mint egymilliárd diák életére volt hatással. További több mint 250 millió gyerek már a járvány előtt sem járt iskolába.

Az óvodákból nagyjából negyvenmillió gyerek maradt ki a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések következtében. Az ENSZ-főtitkár videóüzenetében azt mondta, a fejlődő országok középiskolásainak csak nagyjából a negyede sajátítja el az alapvető készségeket.