Erdogan: Nem tisztességes, hogy a Nyugat provokálja Oroszországot

Erdogan: Nem tisztességes, hogy a Nyugat provokálja Oroszországot

Recep Tayyip Erdogan török államfő (Fotó: MTI/EPA/Török elnöki sajtóiroda/Murat Kula)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Provokatív intézkedéseknek tartja a gázár tervezett maximálását, illetve az Ukrajnának való fegyverszállítást is Recep Tayyip Erdogan. A török elnök arra a hírre reagált az MTI szerint, hogy az Európai Bizottság ársapkát javasolt az orosz gázra. Belgrádi sajtótájékoztatón jelentette ki újságírói kérdésre válaszul, hogy a Nyugat hozzáállását nem tartja helyesnek, mert szerinte provokációval nem lehet eredményt elérni.

Erdogan úgy látja, Európa már azzal is hibát követett el, hogy alábecsülte Oroszországot, és nem gondolt arra, hogy ha ellenséges lépést tesz, akkor arra Moszkva reagál, és elzárhatja a gázt. A török elnök szerint az ukrajnai háborúnak nincsen győztese, elég sok vesztese viszont igen. Az emberéletekben mért veszteségek miatt jelentősek a pénzügyi károk is, és nem úgy tűnik, hogy a háború hamarosan véget érhet. Erdogan szerint Törökország mindig igyekezett egyensúlyt fenntartani az Oroszországgal és Ukrajnával fennálló kapcsolataiban.