Holtan találták börtöncellájában Jeffrey Epstein francia jó barátját

Holtan találták börtöncellájában Jeffrey Epstein francia jó barátját

(Fotó: Matthew Ansley/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Holtan találták börtöncellájában a néhai pedofil mágnás, Jeffrey Epstein közeli francia barátját – jelentette a BBC. A beszámolók szerint Jean-Luc Brunelt szombat hajnal egy órakor találták meg felakasztva a párizsi La Santé fegyintézetben. A 76 éves francia társalapítója volt az 1977-ben létrehozott Karin Models, valamint az Epstein által támogatott MC2 modellügynökségeknek. Brunelt nemi erőszakkal, szexuális bántalmazással, valamint kiskorú lányok szexkereskedelmével vádolta meg a francia ügyészség. A férfit még 2020 decemberében vették őrizetbe a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren, amikor Szenegálba próbált elmenekülni.

A vádhatóság gyanúja szerint a francia modellügynök Epstein és körei számára is „szállított” fiatalkorú lányokat, akiket szexuálisan kihasználtak. Az ellene előkészített per első körben a francia állampolgárságú áldozataira koncentrált volna.

Az ügy előzménye és érdekessége, hogy a 2008-ban gyerekprostitúció miatt egyszer már elítélt Epstein élete kísértetiesen hasonló módon ért véget, miután ugyanis 2019. július 6-án őrizetbe vették, bő egy hónappal később felakasztva találtak rá a börtöncellájában. Epstein hosszú éveken keresztül masszív hálózatot működtetett, amely fiatal, olykor 14 éves lányokat kényszerített prostitúcióra és közvetített a felső tízezer számára.

A szövevényes hálózat felgöngyölítése nem állt le Epstein halálával. Még tavaly év végén bűnösnek találták fiatal korú lányok szexkereskedelmének vádjában Epstein jobbkezének tartott egykori barátnőjét, fő „kerítőjét”, a néhai brit milliárdos médiamágnás, Robert Maxwell lányát, Ghislaine Maxwellt. Az első fokú ítélettel szemben a nő védői fellebbeztek, a brit mellett francia és amerikai állampolgársággal is bíró Maxwell ugyanis továbbra sem ismeri el bűnösségét, ahogy korábban az eljárás során egyszer sem tett így. Mindig azt hangoztatta, hogy így akarnak bosszút állni rajta, amiért Epstein meghalt, és rajta már nem lehet.

Az Epstein-ügy másik leágazásában a mágnás egyik áldozata, az amerikai Virginia Giuffre – aki Maxwell perében is tanú volt – peren kívül egyezséget kötött András herceggel. II. Erzsébet brit uralkodó fia közeli üzleti és baráti viszonyt ápolt Epsteinnel, amit, miután kitört az pénzember körüli botrány, minden eszközzel próbált utóbb letagadni. Így éveken át tagadta azt is, hogy bármilyen köze lett volna a jelenleg 38 éves nőhöz.

Virginia Giuffre azonban nem hagyta annyiban, az általa benyújtott polgári kereset szerint Epstein New York-i otthonában, az Amerikai Virgin-szigeteken lévő birtokán, illetve egykori barátnője és tettestársa, Ghislaine Maxwell londoni házában 2001-ben és 2002-ben háromszor kényszerítette szexuális kapcsolatra Virginia Giuffrét András herceggel.

Jean-Luc Brunel halálhírét követően több egykori áldozata is hangot adott elkeseredésének, hogy a francia modellügynök így egy percet sem tölt el a bíróságon. „Azok után, hogy több mint két évig harcoltunk az igazságért – miután 2019 szeptemberében feljelentést tettem ellene –, nagy csalódás, hogy nem áll bíróság elé” – írta a korábbi holland modell, Thysia Huisman. Brunel perében egyébként Virginia Giuffre is tanúskodott volna, miután a kereset szerint Epsteinék őt is kényszerítették arra, hogy a franciával szexeljen. Az amerikai nő szerint ezzel új fejezetet lehetett volna nyitni az amúgy is egyre szövevényesebbnek tűnő Epstein-hálózat sötét üzelmeiben.