Kamerák előtt hatódott meg a magyar mentő, miután kiszabadítottak egy 5 éves kislányt

Kamerák előtt hatódott meg a magyar mentő, miután kiszabadítottak egy 5 éves kislányt

Törökországban mentenek a magyar baptisták (Fotó: Baptista Szeretetszolgálat / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Könnyekig hatódva mesélt a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, Pavelcze László arról, hogy tíz órányi munka után sikerült kimenteniük egy öt éves kislányt a földrengés sújtotta Törökországban az egyik ház romjai alól – derült ki az atv.hu közösségi oldalára feltöltött videóból, amin a mentő nyilatkozik a csatornának.

– A feladat éjjel-nappal ugyanaz: az emberek életének megmentése, legalábbis megpróbálni – kezdte az interjút Pavelcze László. Bejelentkezésük helyszínen hat embert igyekeztek éppen kihozni a romok alól, közülük kettőt már sikerült is kimenteni. – A lelkiismeretünk hajt bennünket – mondta hozzátéve, hogy dolgoznak azon, hogy mindenki kikerüljön. Ezután viszont elcsuklott Pavelcze László hangja és kisebb szünetre volt szüksége, hogy folytatni tudja az interjút. Kiderült, hogy egy kislány megmentése miatt érzékenyült el. – Hát ezért a kislányért ugye több mint tíz órát küzdöttünk úgy, hogy nem volt meg minden felszerelés, hajtani kellett, hogy meglegyen, összeszedjük, utasításba kaptuk, hogy hagyjuk itt a helyszínt – mondta.

Az atv.hu videója itt tekinthető meg

Arról, hogy most már hét magyar mentőcsapat is segít a török áldozatoknak, ide kattintva olvashat.