Késelés Birminghamben: egy ember meghalt, heten megsérültek

Késelés Birminghamben: egy ember meghalt, heten megsérültek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünket frissítjük!

Egy férfi meghalt, egy másik férfi és egy nő súlyos sérüléseket szenvedett, öt másik pedig könnyebben megsérült – jelentette be a birminghami rendőrség vasárnap délelőtt. A kora reggeli órák tragikusak és sokkolóak voltak – mondta Steve Graham főfelügyelő.

Steve Graham közölte, hogy a nyomozók egy gyanúsítottat keresnek, őrizetbe vétel az üggyel kapcsolatban eddig nem történt. Graham hangsúlyozta: semmiféle jel nem utal arra, hogy az incidensnek bármiféle köze lenne a terrorizmushoz, a rendőrség emberölési ügyként kezeli a történteket. Ugyanígy nyilatkozott nem sokkal korábban Dominic Raab brit külügyminiszter.

Kora reggel jelentették, hogy több embert megkéseltek vasárnap a közép-angliai Birmingham belvárosában. A helyi rendőrség reggeli beszámolója még nem tért ki a sérültek számára és állapotára. A reggeli rendőrségi közlemény szerint a vizsgálat jelenlegi szakaszában „nem lenne helyénvaló találgatásokba bocsátkozni” a késelés indítékairól. Az incidens helyszínét, ahol sok népszerű éjszakai szórakozóhely van, a hatóságok lezárták – írja az MTI.

A BBC a honlapján azt írta, hogy a rendőrség beszámolója szerint hajnali fél egykor kapták a riasztást. A hatóságok közösen dolgoznak a helyszínen, hogy minden sérültet ellássanak. A rendőrség nagy incidensnek minősítette az esetet.

A BBC-nek sikerült megszólaltatni egy szemtanút, aki az egyik klubban dolgozott. Elmondta, hogy a lezárások óta ez volt a legforgalmasabb este. Már a kollégáival iszogatott, amikor durranást és kaotikus zajt hallottak, kiszaladtak és azt látta, hogy több ember ököllel üti egymást. Voltak köztük nők, fiatal és idős férfiak. Hozzátette: több mint két éve dolgozik itt, sok verekedést látott, de ilyet még nem. Még mindig sokkban van – mondta.

A rendőrség délelőtt azt is közölte, hogy bár érkeztek olyan kommentek, hogy lövések is dörrentek, erről nem érkezett jelentés.

Andy Street polgármester azt mondta, hogy rendőrségi sajtótájékoztató várható vasárnap délelőtt. A rendőrkapitány arról tájékoztatta, hogy incidenssorozat történt a Hurst Steet területén. „A történtek motivációja még nem érthető. A környék nyugodt, és a lakosságnak azt mondták, hogy folytassa a szokásos tevékenységét, de továbbra is maradjon éber” – mondta.

Címkék: késelés, Birmingham