Már hét halálos áldozata van a horvátországi földrengésnek

Már hét halálos áldozata van a horvátországi földrengésnek

Egy épület romjainál katonák Petrinjában 2020. december 29-én, miután 6,4 erősségű földrengés volt Közép-Horvátországban. Egy gyermek életét vesztette, feltehetőleg többen megsérültek. MTI/AP

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig hét halálos áldozata – köztük egy gyermek – van a kedd kora délutáni, 6,4-es erősségű horvátországi földrengésnek.

Az MTI a helyi sajtó híradásai alapján úgy tudja, hogy huszonhat sérültet vittek kórházba, amelyből ugyanakkor evakuálni kell a betegeket, mert nem biztonságos.

A földrengés epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, ahol több épület is összedőlt.

A földmozgást egész Horvátországban, de a szomszédos országokban, köztük Magyarországon is érezni lehetett, és sokakban riadalmat okozott.

A horvátországi Petrinjában egy férfit az autójából mentettek ki, amelyre rádőlt egy épületrész. Egy másik összedőlt házból egy apát és egy gyermeket hoztak ki, a gyerek belehalt súlyos sérüléseibe.

Az Index.hr hírportál jelentése szerint további öt halottja van természeti katasztrófának. Egy 20 éves férfi, egy apa és fia, valamint egy idősebb férfi és még egy személy. Mind az öten a Glinához közeli Majsko Polje településen haltak meg, rájuk dőlt a ház. Egy embernek pedig még küzdenek az életéért.

Egy újabb holtest is előkerült a romok alól, a férfit egy templom temette maga alá a Sziszek melletti, Zazina faluban. Nem kizárt, hogy további áldozatok is vannak.

Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy utórengésekre kell számítani. A délután folyamán négy nagyobb rengés is volt, amelyek Zágrábban is jó érezhetőek voltak.

Arról, hogy mi lehetett az oka, és környezetünkben mennyire gyakori az ilyen erősségű földrengés, itt olvashat.