Orbán Viktor is reagált a kijevi gyermekkórház lebombázására

Orbán Viktor is reagált a kijevi gyermekkórház lebombázására

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin 2024 július 5-én a Kremlben. (Fotó: Facebook/Orbán Viktor hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A tegnapi Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeinket: ahogyan az várható volt, az orosz-ukrán háború kegyetlensége szintet lépett. Pontosan ezért kezdtünk békemisszióba 9 nappal ezelőtt” – írja Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor. A kormányfő bejegyzésében sem Oroszország, sem Vlagyimir Putyin felelősségét nem firtatta, ehelyett a világhatalmak „háborúpárti” politikáját emlegette.

 

„A növekvő háborús szenvedés arra kellene sarkallja a világhatalmakat, hogy feladják a háborúpárti politikát, és helyette egy békepárti politikával elvezessék Oroszországot és Ukrajnát a tűzszünethez és a béketárgyalásokhoz. Csak így előzhetjük meg azt a ma még beláthatatlan mértékű pusztítást, amely előttünk áll a következő hónapokban” – fejtette ki a miniszterelnök.

Amint arról lapunk is hírt adott, alig pár nappal Orbán Viktor „békemissziója” után hétfőn egy kijevi gyerekkórházat ért orosz rakétacsapás. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a megtámadott Okhmadyt gyerekkórház Európa egyik legfontosabb ilyen intézménye volt. Vitalij Klicsko főpolgármester szerint a hétfői volt eddig a legsúlyosabb nappali támadás Kijev ellen, mióta Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője kedden jelentette be, hogy másnap – szerdán – Kijevbe utazik és a Medspot Alapítvány segítségével jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttat el a legjobban rászoruló helyi kórházaknak.