Összeütközött két vonat Csehországban, négyen meghaltak a balesetben

Összeütközött két vonat Csehországban, négyen meghaltak a balesetben

Tűzoltók dolgoznak a kelet-csehországi Pardubicében történt vonatbaleset helyszínen 2024. június 5-én éjjel. (Fotó: MTI/EPA/Jiri Sejkora)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy ember meghalt és több mint húszan megsértek, amikor egy személy összeütközött egy tehervonattal a csehországi Pardubice városban szerdán késő este – írta a Reuters a helyi katasztrófavédelemre és a kormány tisztviselőire hivatkozva. A RegioJet által üzemeltetett személyvonat Prágából a kelet-szlovákiai Kassára tartott – közölte a vasúttársaság. A tűzoltóság szerint több mint 300 utas tartózkodott a vonaton. A balesethez több tucatnyi rendőr, tűzoltó és mentőegység érkezett, ők tartották a kocsik evakuálását.

Legalább20 ember könnyű, további három pedig súlyosabb sérüléseket szenvedett a Prágától keletre vezető fő vasúti folyosó mentén – közölte a baleset után Vít Rakušan belügyminiszter. A cseh televízió idézte a tűzoltóság szóvivőjét, aki szerint a tehervonat kalcium-karbidot szállított, bár az első két vagon üres volt, így nem történt szivárgás. Petr Fiala cseh miniszterelnök még az éjjel kifejezte részvétet az áldozatok hozzátartozóinak.