Barlangban rekedt egy ötfős csoport Szlovéniában

Barlangban rekedt egy ötfős csoport Szlovéniában

Barlang. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Glavo/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat délután öt ember rekedt egy délnyugat-szlovéniai barlangban, miután a heves esőzések megemelték a vízszintet, és a mentők nem tudták biztonságosan kihozni őket – jelentette a helyi média vasárnap, a hírt a Reuters szemlézte.

A csoport, tagjai – egy háromtagú család és két idegenvezető – a jelentések szerint biztonságos helyre menekültek a 8,2 kilométer hosszú Krizna barlangban, amely a világ leghosszabb tavas barlangja, és csak csónakkal látogatható. Szombat este a barlangi mentőknek rövid időre sikerült elérniük a csoportot, és élelmet, vizet valamint fűtött sátrat szállítottak nekik. Miután a csoport több mint két kilométerre volt a barlang bejáratától, egy újabb búvárcsapatnak három-négy órára lesz szüksége ahhoz, hogy eljusson hozzájuk. A végső mentés ideje attól függ, hogy mikor csökken a vízszint – jelentette az STA szlovén hírügynökség.



Címkék: barlang, Szlovénia