Reagált a kormányközeli média sorosozós vádjaira George Clooney

Reagált a kormányközeli média sorosozós vádjaira George Clooney

George Clooney Oscar-díjas amerikai színész, rendező, producer és forgatókönyvíró, emberjogi aktivista pódiumbeszélgetésen vesz részt az évente rendezett Északi Üzleti Fórumon (Nordic Business Forum) Helsinkiben 2019. október 10-én (Fotó: MTI/EPA/COMPIC/Kimmo Brandt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Geroge Clooney azután került a magyar kormányközeli sajtó célkeresztjébe, miután új filmje, a The Midnight Sky kapcsán adott interjúja végén többek között Orbán Viktort hozta fel példaként a világban tapasztalható dühre és gyűlöletre. Ezt követően Clooneyról azt írták, csak azért támadta a magyar miniszterelnököt, mert jóban van Soros Györggyel és fiával, Alex Sorossal, „nyilván őt is a befolyásuk alatt tartják Sorosék”.

Egy friss közleményben, amelyet a Telex egy olvasóján keresztül teljesen egészében közreadott, a színész reagált a vádakra. Clooney szerint a Soros befolyásáról szóló vád hazugság, Soros Györggyel egyszer találkozott egy menekültválságról szóló ENSZ-tanácskozáson az amerikai elnökkel együtt, a fiával pedig egy davosi eseményen futott össze. „Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel. Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont” – közölte a színész.

– Szégyellném magam, ha nem szólalnék fel nyilvánosan az efféle a tekintélyelvűség ellen, amelyben az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, csak az ő engedélyükkel fotózható a drótkerítésük, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsintgat – írta Clooney. A színész azt is megjegyzi, hogy a rendszerváltás környékén maga Orbán is Soros-pénzen tanult Nagy-Britanniában, és a kormánya is fogadott el tőle támogatást „a régi szép időkben, amikor Orbán Viktor kiállt a kommunizmussal szemben”.

Clooney azt is felidézi, amikor a 2000-es évek elején a Dunaparton sétálgatot, „akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott. Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt”.