Reuters: Már 45 ezer halottja van a török-szír földrengésnek

Reuters: Már 45 ezer halottja van a török-szír földrengésnek

A Baptista Szeretetszolgálat is segít a török földrengés áldozatainak (Fotó: Baptista Szeretetszolgálat / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most már több mint 45 ezer halottról tudni a Törökországot és Szíriát sújtó, 7,8-as erejű földrengést követően – írta a Reuters szombaton. Az áldozatok száma várhatóan még sokkal több lesz, hiszen a február 6-ai katasztrófában 264 ezer lakás semmisült meg. Csak Törökországban 39 672 halott van, míg Szíriában több mint 5800-an veszthették életület. A cikk ugyanakkor felhívta a figyelmet: a szíriai adatok napok óta nem változtak.

Arról, hogy milyen volt a helyszínen a romok alá szorult emberek után kutatni, Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálatának ügyvezető-igazgatója mesélt a Magyar Hangnak, de nyilatkozott Löcher Zsuzsanna katasztrófa-orvostan szakorvos is, aki Scott nevű kutyájával majdnem egy héten át dolgozott Törökországban. Itt pedig arról írtunk, hogyan lehet pszichológiai segítséget nyújtani a katasztrófa túlélőinek.