Southporti támadás: háromra nőtt az elhunyt gyerekek száma

Southporti támadás: háromra nőtt az elhunyt gyerekek száma

Helyszínt biztosító rendőr 2024. július 29-én, miután egy férfi nyolc embert megkéselt az északnyugat-angliai Southport Meols Cop középiskolájában. Az áldozatokat kórházakban ápolják, a támadót őrizetbe vették.
(Forrás: MTI/EPA/Adam Vaughan)

Fotó: Adam Vaughan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb halálos áldozata van a hétfői southporti késelésnek. A rendőrség közlése alapján kedden belehalt sérüléseibe egy kilencéves lány a támadás másnapján. Ezzel a késelésnek már három halálos áldozata van. A rendőrség szerint további nyolc gyerek sérült meg, közülük öten kritikus állapotban vannak.

A támadás a Liverpool közelében fekvő városban egy Taylor Swift-dalokra épülő jóga- és táncórán történt, amin 6-11 éves korú gyerekek voltak.

A rendőröket hétfő dél körül egy „súlyos incidenshez” hívták, a kiérkező járőrök pedig őrizetbe vettek egy 17 éves fiút és lefoglaltak egy kést. A feltételezett elkövető eredetileg cardiffi, jelenleg Banks-ben lakik. A közlemény szerint nem keresnek senki mást a támadással kapcsolatban, és a támadást nem kezelik terrorizmusként. Az elkövető indítéka egyelőre nem világos, kedden hallgatják ki.

Southportba utazott kedden a brit belügyminiszter, Yvette Cooper, aki a helyi rendőrség vezetőivel egyeztet, és a Guardian arról ír, hogy szintén a tragédia helyszínére tart a brit miniszterelnök, Keir Starmer is. A tragédiára reagált Taylor Swift is, akit mélyen megrázott és sokkolt a gyerekeket ért támadás.

A Telegraph azt írja, beszámolója szerint a 63 éves Jonathan Hayes megpróbálta leszerelni a támadót azok után, hogy kiáltásokat hallott a táncstúdióval egy épületben lévő irodából. A lap úgy tudja, Hayes-t a támadó lábon szúrta. Hayes felesége szerint a férje fizikailag rendben lesz, de mentálisan nem tudja, hogyan fog felépülni abból, hogy nem tudta megvédeni a gyerekeket.