Szijjártó Péter: Tovább dolgozunk az utolsó magyar túsz kiszabadításáért

Szijjártó Péter: Tovább dolgozunk az utolsó magyar túsz kiszabadításáért

Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Magyarország kiáll Izrael önvédelemhez fűződő joga mellett, egyúttal reméljük, hogy sikerül megelőzni a konfliktus továbbterjedését más országokra. Ugyanakkor tovább dolgozunk azért is, hogy az utolsó, még túszként fogva tartott magyar állampolgárt is kiszabadítsuk fogságából – jelezte Szijjártó Péter külügyminiszter közösségi oldalán.

Mint írta, szerdán Jeruzsálemben találkozik az izraeli kormány több tagjával, „köztük új és régi kollégámmal, Israel Katzcal és Eli Cohennel. Velük áttekintjük a kialakult helyzetet, s annak lehetséges jövőbeli alakulását”.

A BBC kedd este arról írt, Katar és Franciaország közvetítésével olyan megegyezés született Izrael és a Hamász között, amelynek értelmében a palesztin terrorszervezet megengedi, hogy gyógyszert kaphassanak a túszok, cserébe pedig több segély érkezhet a Gázai övezetbe.