Újabb dróntámadás: merénylőkkel teli járművet lőttek ki az amerikaiak

Újabb dróntámadás: merénylőkkel teli járművet lőttek ki az amerikaiak

Képünk illusztráció. Az amerikai légierő Predator B-nek is nevezett MQ-9 Reaper drónja éles lőszerekkel Afganisztán felett (Fotó: U.S. Air Force Photo/Lt. Col. Leslie Pratt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Katonai drónnal robbantott fel egy öngyilkos merénylőkkel teli járművet vasárnap Kabulban az Egyesült Államok hadereje – írta a hvg.huThe New York Times híre alapján. Az amerikaiak néhány órával azután csaptak le, hogy Joe Biden elnök azt mondta: nagyon valószínű egy újabb terrortámadás az afgán főváros repülőtere ellen.

Bill Urban, az amerikai központi parancsnokság szóvivője az esettel kapcsolatban azt mondta, próbálják megállapítani, hogy a robbantás követelt-e polgári áldozatokat, de megjegyezte, hogy erre egyelőre nincs bizonyíték. A tisztviselő szerint  biztosak  abban, hogy sikeresen elérték a célt. „A járműből származó  másodlagos robbanások jelentős mennyiségű robbanóanyag jelenlétére utaltak.”

Csütörtökön két öngyilkos merénylő is robbantott a még az amerikaiak által ellenőrzött repülőtéren. A támadásokban 13 amerikai katona és körülbelül 170 civil életét vesztette.

A BBC vasárnap délután arról adott hírt, hogy a kabuli repülőtér környékét újabb robbanás rázta meg. A médiumnak a kabuli egészségügyi minisztérium egyik munkatársa azt nyilatkozta, hogy egy, a közelben álló házat ért rakétatámadás. Az AP amerikai hírügynökség pedig arról írt, hogy a robbanásban egy gyerek is életét vesztette.