Ukrán miniszter: Nagyszabású információs hadműveletettel támadhatnak az oroszok

Ukrán miniszter: Nagyszabású információs hadműveletettel támadhatnak az oroszok

A rakétatalálatot kapott kijevi toronyház. Fotó: Oliver Carroll/Twitter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyszabású információs műveletet készít elő Oroszország Ukrajna ellen Ukrajna védelmi minsztere szerint – ezt a miniszter keddi nyilatkozatából idézi a CNN.

Olekszij Reznikov ukrán védelmi miniszter szavai szerint Oroszország „nagyszabású információs és pszichológiai hadműveletet” tervez Ukrajna ellen – A cél az, hogy hazugságokkal törjék meg az ukránok és az ukrán hadsereg ellenállását – fogalmazott a bejelentésben a miniszter. Oroszország elmondása szerint „kommunikációs problémák” előidézését tervezi és olyan koholt jelentések terjesztését, amelyek szerint Ukrajna katonai és politikai vezetése „beleegyezett, hogy megadja magát” az orosz erőknek. 

–Ennek „bizonyítására” feltehetően aláírt dokumentumokat és hamis videókat fognak terjeszteni – mondta Reznikov. – Ez hazugság, nem ez fog történni. Nem adjuk meg magunkat. Csak a győzelem! – tette hozzá.