„Van, amiről beszélhetek, van amiről nem” – Előkerült a kínai blogger, aki elsőként tudósított a koronavírusról

„Van, amiről beszélhetek, van amiről nem” – Előkerült a kínai blogger, aki elsőként tudósított a koronavírusról

Vuhan a koronavírus-járvány idején

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bő hatszáz nappal az eltűnése után újra felbukkant Csen Csiu-si, a foglalkozását nézve ügyvéd blogger, akinek 2020. februárjában veszett nyoma azután, hogy majd két héten át tudósított Vuhanból, a koronavírus-világjárvány epicentrumából – írta a 444.hu a Wall Street Journal alapján. A vuhani helyzetet, a járvány első napjainak káoszát és zavarát bemutató videói rendkívül népszerűek és nézettek voltak, ezért is vonhatta magára a kínai hatóságok figyelmét, akik másfél éve erőszakkal vesztegzár alá vették, bár családja szerint egyáltalán nem mutatta fertőzés tüneteit.

Ezután bő hatszáz napra nyoma veszett, mígnem a héten, csütörtökön felbukkant egy barátja élő Youtube-os bejelentkezésének hátterében. A Wall Street Journal beszámolója szerint azóta levelet is írt, amiben az áll, hogy „az elmúlt egy év nyolc hónapban sok mindent megéltem. Van, amiről beszélhetek, van amiről nem, remélem megértik”.