Varga Judit a migrációról: akárkit nem engedne be ebbe a földi paradicsomba

Varga Judit a migrációról: akárkit nem engedne be ebbe a földi paradicsomba

Varga Judit igazságügyi miniszter nyilatkozik a sajtó munkatársainak, amint megérkezik az EU-tagországok uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek brüsszeli tanácskozására 2023. július 10-én. (MTI/EPA/Olivier Matthys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Van több hasonlóság Magyarország és Texas politikája között – állapította meg Varga Judit, immár lemondott igazságügyi miniszter a The Dallas Express című lapnak adott interjújában, amelyet az MTI szemlézett. 

Varga Judit egyebek mellett a következőket mondta a konzervatív, jobboldali nézeteket propagáló texasi lapnak: Hiszünk a családban, a nemzeti szuverenitásban, nem hisszük, hogy a tömeges illegális migráció hasznos volna az ország jövője szempontjából, és így tovább. 

Az egyesült államokbeli bevándorlási válságot vizsgálva párhuzamba állította Magyarország és az Európai Unió brüsszeli intézményei közötti küzdelmet a Texas és Washington közöttivel: „Tisztelünk másokat, de mi is elvárjuk nemzeti politikánk tiszteletét, amelyet a választók nagy többsége támogat, és erre a támogatásra építve tudunk szigorúan őrzött határt is fenntartani. Az Európai Unió központjában azonban arcul csapást kapunk ezért.” Majd hozzátette: „Nagyon szigorúnak kell lennünk abban, hogy kit engedünk be ebbe a földi paradicsomba.”

Az ukrajnai háborúról azt állította: „Több mint 1,5 millió valódi menedékkérőt fogadtunk be Ukrajnából. Biztosítjuk számukra az egészségügyi ellátást, a szállást, az utazást, az utaztatást, bármit, amire szükségük van. Emberek vagyunk, keresztények, van szívünk, és tudjuk, hogy valóságosan létezik ez a súlyos menekültügyi helyzet.”

Az ország déli határaihoz viszont Varga szerint jellemzően nem menekültek, hanem „gazdasági migránsok” érkeznek. „Ők biztonságos országokon keresztül jönnek. Őket sehol nem üldözik, és nem hiszem, hogy emberi jogok közé tartozna az bárhol a világon, hogy valaki rámutat egy országra a térképen, és azt mondja: joga van ott élni.” – Tavaly csak mi 270 000 illegális bevándorlót állítottunk meg – büszkélkedett.

Varga beszélt a történelem elmúlt évszázadairól, amelyek szerinte bizonyították, hogy a magyar egy befogadó nép: „Mi mindig Európa védőbástyái, mert az Európába vezető folyosón, a Kárpát-medencében élünk. Ez a mostani, 21. századi gazdasági migráció szerintünk árt a kultúránknak, mert túl erős az üteme és a tömeg túl nagy ahhoz, hogy integrálni tudjuk. Az évszázadok során Magyarország képes volt sok idegent befogadni. Jöttek, majd a nemzetünk részévé váltak. Megtanulták a magyar nyelvet, és alkalmazkodnak a keresztény normákhoz.”

 

Címkék: Varga Judit, Texas, mig