Zelenszkij: Orbánnak választania kell Oroszország és a világ között

Zelenszkij: Orbánnak választania kell Oroszország és a világ között

Volodimir Zelenszkij videóüzenete 2022. március 18-án (Fotó: UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktornak választania kell Oroszország és a világ többi része között – mondta ukrán újságíróknak ott interjújában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Interfax Ukrajna beszámolója szerint. „Mondhatja azt, hogy ő Magyarországot választja, de az a világ többi részéhez tartozik” – tette hozzá.

Zelenszkij úgy véli, hogy a magyar nép pozitívan gondol az ukrán népre, ő maga pedig többször kérte Orbánt, hogy találkozzanak – írja a cikket szemléző 24.hu.

„Szerettem volna kapcsolatba lépni [Orbánnal], felhívtam, meghívtam egy találkozóra, felajánlottam, hogy találkozom vele. Biztos vagyok benne, hogy fél. Lehet, hogy ezen most meg fog sértődni, és azt mondja, hogy ő nem fél senkitől, de igenis fél attól, hogy Oroszországnak milyen befolyása van a magyar államra. Ez egy létező jelenség, akár tetszik neki, akár nem” – mondta.

Az RTL Zelenszkij kijelentéseivel kapcsolatban megkereste a miniszterelnök sajtófőnökét, de egyelőre nem kaptak választ. Lapunk szintén küldött kérdéseket a témában Havasinak – szerettük volna megtudni, hogy a miniszterelnök hivatala valóban kapott-e ilyen megkeresést, és ha igen, erre hogyan reagáltak. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy Orbán Viktor elítéli-e a kijevi Bucsában történt mészárlást, és elítéli-e a történek miatt Vlagyimir Putyin orosz államfőt. Ha Havasi válaszol, frissítjük cikkünket.