Az Akvárium előtt, gyertyagyújtással lehet emlékezni az AWS tragikusan fiatalon elhunyt énekesére

Az Akvárium előtt, gyertyagyújtással lehet emlékezni az AWS tragikusan fiatalon elhunyt énekesére

A tragikusan fiatalon elhunyt frontemberükre, Siklósi Örsre emlékező AWS zenekar az Akvárium előtt 2021. február 7-én (Fotó: AWS/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Létrehoztunk egy helyet, az Akvárium lépcsői alján, ahol el tudtok köszönni Örstől. Egy hétig lesz lehetőségetek erre. Ez nem egy szervezett megemlékezés, ez egy gyertyagyújtás – írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében az AWS metálzenekar. Ahogy arról lapunk is beszámolt, tragikusan fiatalon, mindössze 29 évesen szombaton leukémiában elhunyt a zenekar fáradhatatlan motorja, Siklósi Örs.

A sokkoló hír után a Facebookot ellepték az Örsről megemlékező posztok, pályatársak, zenészek, zeneipari szakemberek, fesztiválok, klubok és természetesen az AWS rajongói tömegével gyászolják a fiatal énekest.

A 2018-as A Dalt is megnyerő és az Eurovíziós Dalfesztivál három évvel ezelőtti lisszaboni döntőjében induló banda videójában is arra kérte a megemlékezőket, hogy tartsák tiszteletben a következő kéréseiket és vegyék figyelembe a hatályos járványügyi szabályozásokat.

– A járványra való tekintettel korlátozott számban tudtok majd lejönni gyertyát gyújtani. Ne egyszerre, ne tömegesen érkezzetek. Tartsátok be a 2 méteres távolságot egymás között és mindenkinek kötelező a maszk viselése! Mivel mindenfajta gyülekezés tilos, így gyertya gyújtás után kérlek engedjétek a többieket is és hagyjátok el a helyszínt. Kérünk a helyszínen kívül (az Erzsébet téren) se gyülekezzetek – írta bejegyzésében a zenekar.