Elmarad az Edda 24 milliós amerikai turnéja

Elmarad az Edda 24 milliós amerikai turnéja

Koncertplakát az Extra Hungariam honlapján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök reggel közlemény érkezett szerkesztőségünkbe a floridai Daytona Beachen tervezett Hungarian Summit szervezőitől. Szomorú hírt kell közölnünk, írják, a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel a rendezvény elmarad. Ezen a rendezvényen lett volna az idei első amerikai Edda-koncert Egy ez a tábor! jelszóval. Aki jegyet váltott, annak nem kell aggódnia, mert „a jegy belépést fog biztosítani a következő Summit-ra, amelyet 2021. március 25-27. között rendezünk Daytona Beach-en. Aki esetleg nem kíván ezzel a lehetőséggel élni, annak a jegye a vásárlás helyén visszaváltható” – írják.

Ettől még a másik két koncert (Los Angelesben és San Franciscóban) megtartható lenne, ám Donald Trump amerikai elnök szerda este bejelentette: péntektől egy hónapig felfüggesztik az Európai Unióból érkező állampolgárok beutazását az Egyesült Államokba, így próbálva megállítani a koronavírus terjedését. Ezt azt jelenti, hogy Pataky Attila és társai sem utazhatnak be az Államokba.

Kanada, közpénz, Edda | Magyar Hang

koncertturnét egyébként a magyar állam egy kanadai alapítványon keresztül 24 millió forinttal támogatta. Mivel a kanadai szervezők szerint ez a pénz kizárólag az együttes fellépti díja, jó kérdés, hogy visszafizetik-e a támogatást a költségvetésnek. 

A szervezők minden esetre nagyon optimisták a jövőt és a következő évi rendezvényt illetően. Azt írják: „bízunk benne, hogy addigra a koronavírus sötét fenyegetését már magunk mögött hagyjuk és együtt élvezhetjük majd a floridai napsütést!”