Janisch Attila: A tanulást betiltani nem lehet

Janisch Attila: A tanulást betiltani nem lehet

Janisch Attila (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) tanító Janisch Attila filmrendező vasárnap nyilatkozatban reagált Rátóti Zoltán bejelentésére, amelyet az SZFE kuratórium nevében tett, és amellyel a kuratórium beszüntetné a tanítást az intézményben – írja a Színház Online.

Mint írja: „A tanulás alapvető emberi jog. A tanulást betiltani nem lehet. A tanárnak sem lehet megtiltani, hogy tanítson. 
Tanári munkámba az SZFE oktatási rendjének mélyreható ismerete nélkül beleszólni senkit nem engedek. Egyébként sem. Az óráimat az akkreditált tanmenetnek megfelelően, az órarendben meghatározott időpontokban – a járványveszély miatt online formában – a továbbiakban is megtartom. Ahogy azt eddig is tettem.”

– A nyilatkozat válaszom az SZFE antidemokratikus módon kinevezett kuratóriumának és illegitim vezetőinek arra az újabb kísérletére, amivel az egyetemünkön folyó oktatást próbálják ellehetetleníteni – áll a nyilatkozat végén.