Litkai Gergely: Ha Orbán Viktor levág egy lovat, azt mondják, ősi magyar hagyomány – Kultúrtáj

Litkai Gergely: Ha Orbán Viktor levág egy lovat, azt mondják, ősi magyar hagyomány – Kultúrtáj

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Úgy akarunk nagyot váltani, hogy nagyon kicsi legyen a különbség: akarok egy Ferrarit, de ugyanúgy kelljen vezetni, mint egy Suzukit – mondta Litkai Gergely a Kultúrtáj című műsorunkban a Magyar Péter-jelenségről. – A Fidesz alternatívája múltkor egy kiábrándult fideszes, azelőtt egy csalódott fideszes volt. Ha így megy tovább, nagyon sok különféle egykori fideszes fogja összemérni az erejét. Kicsit olyan ez, mint a Hazafias Népfront és az MSZMP soha nem lankadó küzdelme.

A humorista a természetvédelemről szólva úgy fogalmazott, hogy a saját szuverenitásunkat éljük fel, ha teleszennyezzük azt a tájat, ahol élhetnénk (és „ahol több százmillió klímamenekült is megtalálhatja a számítását”). – A megoldás keresése helyett itthon mindig harcolunk, folyamatosan ellenséget keresünk. Nem ismerek olyan ellenséget, aki valaha segített volna a megoldásban. Ez csak ront a lakosság mentális állapotán, pedig eddig sem voltunk egy kiegyensúlyozott társadalom. És ennek nagy ára lesz később: hányan vesztik el vajon a bizalmukat az embertársaikban, akikkel együtt kéne dolgozniuk ahhoz, hogy valami épüljön ebben az országban?

• Miért megtévesztő a békekampány?
• Mikor kér elnézést a Samsung a gödi környezetszennyezésért?
• Hogyan irányítja majd Oroszországot Vlagyimir Putyinnak a halála után?
• Miért menekülünk el állandóan Magyarországról, és miért nem érezzük jól magunkat máshol sem?
• Hol a határa a politika abszurditásának?
• És miért ne vegyük komolyan, amit mond?

A műsorvezető Ficsor Benedek és Wekerle Szabolcs.