HIRDETÉS
Szvetlana Tyihanovszkaja (Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Hodász András atya Lukácsi Katalin társaságában az indexes tüntetésen (Fotó: Lukácsi Katalin Facebook-oldala)
Az Index mellett tüntető tömeg közeledik a Margit híd budai hídfőjéhez 2020. július 24-én (Fotó: Bodacz Péter/Magyar Hang)

Voltaire uborkája

Én eddig azt hittem, Magyarország olyan, mint az a tartomány, ahol mindenki szellemeskedik. De lám: nem.
Orbán Viktor és Aljakszandr Lukasenka megbeszélései 2020. június 5. Minszk (Forrás: Kormány.hu)

Bátrak földje, Fehéroroszország

A magyar kormányfő nagy barátja éppen a csúnyábbik arcát mutatja a saját polgárai és a világ felé, és ez elég kínos Budapestnek, így most sunnyog és kivár a bátor magyar kormány.
Lázár János fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Szerva a Fidesznél

A sportszervezetek politika általi megszállása mára rendszerszintűvé vált, s hamar kiszolgáltatott helyzetben találja magát az, amelyik nem akarja megérteni az idők szavát.
A Gödön győzelmet arató ellenzék (Fotó: Balogh Csaba Facebook oldala)

Oh, my Göd!

Orbán Viktor sem rendezhette volna szebben és jobban, saját maga kedvére valóan a gödi népszínművet. Vagy várjunk csak!
Orbán Viktor miniszterelnök (b), Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője (k) és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes (j) beszélget az Országgyűlés plenáris ülése kezdete előtt (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Dohogás a Fideszben

A kifogásolt irányvonal fő felelősének szerepe tabu marad a Navracsics-interjúban. Pedig az új politikához új ember kell. Ennek nyilvános kimondása azonban – ma még – politikai öngyilkosság volna.
John Lukcas (Fotó: Effigie/Leemage)

Mediátor, tudós, mesélő?

Nem a tények a makacs dolgok, ahogy azt szokás emlegetni, hanem a látszattények vonzereje, és az össznemzeti toposzok túlélő képessége.
Fotó: Unsplash/Arisa Chattasa

Liftben

Irtózatos nyekkenéssel két emelet között áll meg a lift. Tán túlterhelés. Összenézünk. Rémülten, egykedvűen, kérdőn, mosolyogva. Kinek mire futja a fülledt kabinban.

Aktuális álláshirdetéseink

KELET-MAGYARORSZÁGI FALU az alábbi pozícióba keres 50 évesnél fiatalabb jelentkezőket: helyi lakos. Érvényesség: folyamatosan.
Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én (Fotó: Bankó Gábor)

Fiktív parlament

A miniszterelnöknek az uniós pluszpénz kiharcolásához el kellett ismernie, kétharmados kormányzása sem változtat azon, hogy hazánk messze van az unió átlagos fejlettségi szintjétől.
Maszkot viselő férfi és kutyája néz ki az ablakon a koronavírus-járvány idején Prágában, 2020. március 24-én (Fotó: Reuters/David W Cerny)

Rouška és rohlík vs. k.vírus: 1:0

Ha én volnék a k.vírus, kétszer is megfontolnám, nekiveselkedjek-e egy második próbálkozásnak.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Legolvasottabb