Az SMS-cunami dilemmája

Az SMS-cunami dilemmája

Kiveszik a hűtőszekrényből a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 9-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma reggel (is) arra ébredtem, hogy pártunk és kormányunk arról értesít SMS-ben engem, a Tisztelt Oltásra Regisztráltat, hogy azon szerencsés 140 ezres elitklub tagja vagyok, aki már Pfizer oltásra is foglalhat online időpontot. Kaptam már hasonló üzenetet a Szputnyikról, valamint az online foglalások megnyitásáról többször is.

A helyzet az, hogy rég felvettem már mindkét oltást külföldön, de ezt valamiért nem lehet a magyar rendszerbe felvezetni. Így a magyar hatóságok szerint én egy pillanatra elgyengült oltásregisztrált vagyok, aki utána megmakacsolta magát, és most minden erejével azon van, hogy romba döntse a világ legnagyszerűbb oltási tervét, keresztbefeküdve a nyájimmunitásnak. 

Egy mától érvényes kormányrendelet értelmében védettségi igazolvány sem jár nekem, mert nem Magyarország területén vettem fel az oltást – a kártyát ugyan még április elején igényeltem, de a jövőbelátó kormányhivatalnokok nem adták ki nekem, mondva, hogy egyszer majd lesz egy kormányhatározat, ami ezt megtiltja. Ilyen apróságokkal persze nem foglalkoznak, hogy visszaható törvénykezés csak banánköztársaságokban szokott lenni, van éppen elég bajuk az oltásellenesekkel terhelt mindennapjaikban.

Mivel attól tartok, az SMS-cunami nem fog abbamaradni, erősen gondolkodom, hogy éljek a nagyszerű lehetőséggel és kapjak egy harmadik Pfizert. Jó lenne, mert rövid időn belül hozná a posta a védettségi kártyát, de az picit visszatart, hogy a hírek szerint büntetni fogják azt, aki nem veszi fel a második oltást. Az nekem ugye a negyedik lenne, de egy szombathelyi férfi véletlenül hat adagot kapott egyszerre és ő is jól van.

Kíváncsi típus vagyok, nemrég csináltattam egy ellenanyag-tesztet jó sok pénzért vénás vérből. A magánlabor szerint akinek a vérében 0,99 fölött van az ellenanyag, az védett a koronavírus-fertőzéssel szemben. Nekem 128,64. Lehet, itt az ideje egy magyar Guiness-világrekordnak.

P.S: csütörtök délelőtt a Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter azt mondta, minden magyar állampolgár megkaphatja a védettségi igazolványt, akkor is, ha külföldön kapta meg az oltást. Ezek szerint elmarad a rekorddöntés, de ha kormányozni legalább tudnának, nem kellett volna várnom másfél hónapot erre a bejelentésre.