Primitív konstrukció, amit az oroszok most rá akarnak húzni 1956-ra – Reptér Deák Andrással

Primitív konstrukció, amit az oroszok most rá akarnak húzni 1956-ra – Reptér Deák Andrással

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Merénylet, baleset? Mi történhetett Jevgenyij Prigozsinnal? Mit árul el az ügyről Putyin reakciója? Egyre nehezebben finanszírozza Moszkva a háborút. Hogy áll most gazdaságilag Oroszország? Hogy áll az orosz szénhidrogének „visszaszorításával”, a leválással az EU és Magyarország? Milyen alternatíváink vannak az orosz kőolaj és gáz kiváltására és mennyibe kerülne az? Van bármi realitása annak, hogy Putyin Belarusz teljes „bekebelezését” is sikerként adná el Oroszországban, amennyiben Ukrajnát nem sikerülne térdre kényszerítenie? Mit árul el az orosz-magyar kapcsolatokról az 1956-os forradalmat fasiszta felkelésként bemutató orosz tankönyv ügye? Be kellett volna-e kéretni emiatt az orosz nagykövetet, és ennek milyen súlya lett volna? Jövőre elnökválasztást tartanak Oroszországban, Putyinnak lesz-e komoly kihívója? Deák Andrással, az NKE Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének munkatársával beszélgettünk.

Az e heti brüsszeli percekben pedig az Európai Tanács elnökének azt a minapi megjegyzését jártuk körbe Arató László brüsszeli tudósítónkkal, amelyben Charles Michel arról beszélt, akár már 2030-ban el tudná képzelni az EU további bővítését.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.