Fölényesen nyerte a középdöntőt 200 pillangón Milák Kristóf

Fölényesen nyerte a középdöntőt 200 pillangón Milák Kristóf

Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás második elődöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 30-án. (MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A címvédő Milák Kristóf 200 pillangón a legjobb idővel, 1:52.72-vel jutott döntőbe, ami egészen elképesztő teljesítmény. Márton Richárd a 14. helyen fejezte be szereplését a párizsi olimpia úszóversenyeinek keddi, negyedik napján.

A Honvéd 22 éves világcsúcstartója és kétszeres világbajnoka – aki a tavaly áprilisi országos bajnokságot követően közel egy évet kihagyott – a délelőtti előfutamok során a mezőnyből egyedüliként került 1:54 percen belülre (1:53.92), így a legjobb idővel várta az elődöntőt. Milák a második futamban az első tempótól kezdve uralta a mezőnyt és végül a világ idei legjobb idejével, 1:52.72 perccel csapott célba, így közel nyolc tizeddel volt gyorsabb, mint a hazaiak kedvence, Léon Marchand (1:53.50) néhány perccel korábban. A finálét szerdán este 20.37 órakor rendezik.

Márton délelőtt a 16. helyen jutott tovább (1:56.03), ő az első középfutamban a 8-as pályán ugrott medencébe, a hajrában kicsit elfáradt, így 1:55.93-mal összesítésben a 14. helyen zárt. – Amennyi energiát és munkát beleöltünk, hogy menjen a vége, ehhez képest sajnos nem jött ki az utolsó harminc méteren, amit vártunk. Ez van, nem vagyok csalódott, de boldog sem. Nem akarok szomorkodni, amiért nem jött össze a döntő. Tizennegyedik vagyok az olimpián, talán majd a következőn, Los Angelesben... – mondta az MTI-nek Márton. Milák ezúttal sem nyilatkozott az újságíróknak.

Férfi 100 m gyorson Németh Nándor a harmadik idővel elődöntős. A női 1500 m gyorson Jackl Vivien úszott, de nem jutott döntőbe.