„Mint régen az egri nők” – Orbán Viktor is kommentálta Hámori Luca összecsapását Imane Heliffel

„Mint régen az egri nők” – Orbán Viktor is kommentálta Hámori Luca összecsapását Imane Heliffel

Hámori Anna Luca (kék) az algériai Imane Khelif elleni küzdelemben, a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. Hámori Luca az ötödik helyen végzett, miután egyhangú pontozással kikapott a Iman Heliftól. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan Orbán Viktor eddig csak a magyar sportolók aranyérmeihez gratulált Facebook-oldalán, ezúttal kivételt tett és kommentálta Hámori Luca meccsét az algériai Imane Heliffel.

Utóbbi bokszoló női kategóriában való versenyzése komoly vitákat váltott ki, ugyanis tavaly túlságosan magas volt a tesztoszteronszintje, így kitiltották a női boksz világbajnokságról, ráadásul a férfiakra jellemző XY kromoszómával rendelkezik. Hámori és Helif szombat délután csaptak össze, és végül az algériai nyert pontozással, így a magyar versenyző ötödik helyen végzett a 66 kilogrammos súlycsoportban.

Orbán Viktor most azt írta: „Bravo, Luca”. Illetve a sportoló küzdelmét értékelve azt is megjegyezte: „mint régen az egri nők…”.