Ökölvívás: Imane Helif nyert, Hámori Luca ötödik lett

Ökölvívás: Imane Helif nyert, Hámori Luca ötödik lett

Hámori Anna Luca (kék) az algériai Imane Khelif elleni küzdelemben, a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nők 66 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Hámori Luca az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia ökölvívótornáján, miután a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kikapott Imane Heliftől.

A kőszegiek kiválósága ír, majd ausztrál rivális legyőzésével jutott az éremszerzés kapujába, amin a tavalyi világbajnokságról túl magas tesztoszteronszintje miatt kizárt, a nemzetközi szövetség elnökének szavai szerint a férfiakra jellemző XY kromoszómával rendelkező Helif elleni sikerrel léphetett át. Hámori Luca így Kovács Richárdhoz (63,5 kg) hasonlóan az ötödik helyen végzett, míg Akilov Pylyp (80 kg) első meccsén, a nyolcaddöntőben kikapott – írta az MTI.

A Helif szereplését övező vitákról itt írtunk.