Orbán Viktor és Novák Katalin is Messit éltették

Orbán Viktor és Novák Katalin is Messit éltették

Az argentin Lionel Messi a legjobb játékosként elnyert aranylabdával, miután csapata 4-2-re győzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sorra reagálnak a magyar politikusok arra, hogy Argentína nyerte a katari foci-vb-t vasárnap. Az argentinok hőse Lionel Messi volt, aki nemcsak, hogy több gólt is lőtt a meccsen, de most először nyert el világbajnoki címet, és ő lett a torna legjobb játékosa is. A tét már csak azért is nagy volt a focista számára, mert ez volt az utolsó vb, amin játszott. 

Messi sportteljesítményét a meccset a helyszínről, Katarból figyelő Orbán Viktor miniszterelnök sem hagyta szó nélkül. – Meg van írva: a legkisebből lesz a legnagyobb. Viva Messi! – írta a kormányfő.

Novák Katalin államfő is posztolt a focistáról. – Nem szoktam külföldi futball sikerekről megemlékezni, de a mai VB-döntő után tisztelettel és szeretettel hajtok fejet az argentin csapat és kapitánya, Messi előtt, aki megérdemelten teheti a világbajnoki trófeát a hiányzó helyre. Három kisfia is büszke lehet rá! – olvasható a köztársasági elnök bejegyzésében.

A fideszes rezsibiztos, Németh Szilárd is írt Facebook-oldalára a meccs után. Ő azt tartotta fontosnak kihangsúlyozni, „fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok”.