Világbajnok lett a magyar junior női kézilabda-válogatott

Világbajnok lett a magyar junior női kézilabda-válogatott

Debrecen, 2018. július 14. A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután megnyerték nõi kézilabda junior-világbajnokságot a debreceni Fõnix Csarnokban 2018. július 14-én. A döntõben 28-22-re gyõzték le Norvégia csapatát. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elképesztő sikert ért el a magyar női junior kézilabda-válogatott, miután megnyerte a Debrecenben rendezett világbajnokságot! A szombat esti döntőben telt ház ünnepelte a lányokat, miután 28-22-re verték Norvégiát. A magyar junior-válogatott korábban kétszer, 2001-ben és 2003-ban játszott döntőt a korosztályos világbajnokságon, 17 és 15 évvel ezelőtt azonban kikapott Oroszországtól.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a debreceni tornát.

A torna legeredményesebb magyar kézilabdázója, Klujber Katrin volt a vezér a hajrában, a magyarok öt perccel a vége előtt már öttel vezetettek, és a különbséget még növelni is tudták, így a telt házas Főnix Csarnok közönsége előtt világbajnoki címet ünnepelhetett!

A torna álomcsapatába három magyar játékos került be: a legjobb balátlövő Háfra Noémi, a legjobb jobbszélső Faluvégi Dorottya, a legjobb beálló pedig Pásztor Noémi lett.

Magyarország-Norvégia 28-22 (10-12)

Magyar gólszerzők: Háfra, Klujber 8-8, Lakatos 4, Fodor 3, Pásztor, Szabó K. 2-2, Faluvégi 1

A világbajnok magyar válogatott névsora: Binó Boglárka, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge, Giricz Laura, Háfra Noémi, Hlogyik Petra, Hornyák Bernadett, Horváth Laura, Kácsor Gréta, Klujber Katrin, Kuti Bettina, Lakatos Rita, Márton Gréta, Pásztor Noémi, Pénzes Laura, Suba Sára, Szabó Kitti, Tóvizi Petra. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir. Edző: Pigniczki Krisztina.