Fürjes Balázs: Nem vagyunk tökéletesek és hibátlanok

Fürjes Balázs: Nem vagyunk tökéletesek és hibátlanok

Fürjes Balázs és Gulyás Gergely (Fotó: R. Kiss Kornélia / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miért nem sikerült a régóta hangoztatott ígéretekkel szemben felújítania a János kórházat a Fidesz-kormánynak? Erről is kérdezte a Magyar Hang Fürjes Balázst, aki a 12. kerületben – vagyis Budapest 3-as számú egyéni választókerületében – indul el parlamenti képviselőjelöltként. Helyszíni beszámoló a kampány első napján!

Akárcsak az ország többi pontján, Budán is beindult a pártok kampánya ajánlásgyűjtése, vagyis a kampányszezon első hivatalos napján. Ennek kapcsán Karácsony Gergely főpolgármester ment el a Fény utcai piacra a választók figyelmébe ajánlani két budai jelöltet: Tordai Bencét és Hajnal Miklóst, erről lapunk helyszíni beszámolója itt olvasható

Természetesen a Fidesz politikusai sem tétlenkednek, Fürjes Balázst, aki a 12. kerületben – vagyis Budapest 3-as számú egyéni választókerületében indul, kihívója pedig a momentumos Hajnal Miklós – például a Széll Kálmán téren találtuk. Fürjessel a választókerület jelenlegi képviselője, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kampányolt. Ők az ellenzéki politikusokkal ellentétben nem tartottak sajtótájékoztatót, a választópolgárokkal beszélgettek.

Mivel az ellenzék szombati kampányrendezvényén a kórházfejlesztéseket hiányolta, a Magyar Hang megkérdezte Fürjes Balázst, miért nem készült el például János Kórház régóta halogatott fejlesztése. – Nem vagyunk tökéletesek és hibátlanok, de sokat tudtunk tenni Budáért az elmúlt években, és a budai egészségügyért, de mindig lehet jobban és többet dolgozni. Eljutottunk oda, hogy készen állnak a tervek, indulhat az építkezés. Valóban feladat az, hogy egy XXI. századi centrumkórházat csináljunk a János Kórházból, ez a következő ciklusban meg is történik – ígérte a képviselőjelölt. Arra a kérdésre, hogy ez tizenkét év alatt miért nem sikerült, azt felelte: baloldali és jobboldali kormányok is nekigyűrköztek már a feladatnak 2010 előtt is, és nem jártak sikerrel.

– Őrsi Gergely II. Kerületi polgármesterrel hetente beszélünk. A tavalyi évben is több száz millió forint jutott és idén az Egészséges Budapest fejlesztési keretéből budai egészségfejlesztésre, és idén is egymilliárd forintot szánunk rá – mondta Fürjes. A képviselőjelölt utalt arra: zajlik a Kútvölgyi klinikai tömb felújítása, hogy ott korszerű szakrendelő és kórház jöjjön létre.

A politikusok a Széll Kálmán tér után a Fény utcai piacra is átmentek kampányolni, ahol délelőtt nagy volt az érdeklődés az aláírópultok környékén mind az ellenzéki, mind a kormánypárti pultoknál. Egyébként már mind Fürjesnek, mind pedig Hajnalnak összejött az induláshoz szükséges 500 aláírás.