Párbeszéd: le kell vonni a választók döntéséből fakadó következményeket

Párbeszéd: le kell vonni a választók döntéséből fakadó következményeket

A Fudan tervezett kampuszára vezető, átnevezett utak (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Párbeszéd az elkövetkezendő napokban értékeli és elemzi az április 3-i választás eredményét – közölte a párt a Facebook-oldalán.

Hozzátették: a Fidesz által kialakított politikai és választási rendszer tisztességtelen és igazságtalan, a hazugságot korlátlan erőforrással terjesztő, orosz típusú propagandagépezet jelentősen befolyásolta a voksokért vívott küzdelmet, ugyanakkor a választópolgárok által meghozott döntéseket tiszteletben kell tartani, az azokból fakadó következményeket le kell vonni.

Azt azért üdvözölték, hogy „Magyarország történetének legaljasabb népszavazása érvénytelen lett”.

„A Párbeszéd frakciója – az elnyert egyéni, illetve listás mandátumokkal – erősebb lesz, mint a legutóbbi ciklusban, és mindent megtesz azért, hogy ellensúlyozza a hatalom túlfölényét. Markánsan képviseljük tovább zöld-baloldali politikánk alapvetéseit: elkötelezettek vagyunk egy igazságos, szolidáris, fenntartható ország felépítése mellett. Hisszük továbbá, hogy az előttünk álló népszavazás – a Fudan-törvény visszavonása és az álláskeresési járadék meghosszabbítása – sikeres lesz” – írták.

A Párbeszédnek hét hely jutott a 199 fős parlamentben, köztük lehet az egyik vidéki győztes, Mellár Tamás, bár az ő helye még nem száz százalékos, mert még nem fejeződött be a szavazatok számolása, és csak 255 szavazattal vezet a második helyezett fideszes Kővári János előtt. Eddig ötfős frakciója volt a Párbeszédnek.

Az a fajta centrális erőtér, amiről Orbán beszélt sok évvel ezelőtt, helyreállt – fogalmazott vasárnap este lapunk kérdésére Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke. Szerinte a Jobbik korábbi szavazói egy másik pártot találtak maguknak, és továbbra is van baloldali meg jobboldali ellenzéke a Fidesznek. Ez teljesen új jelenség, nem gondolta volna, hogy a Mi Hazánk képes ezeket a szavazókat megszólítani. Ahogy azt sem, hogy ezzel a kampánnyal egy ilyen társadalmi többséget lehetett szerezni Magyarországon, ez mindenképpen olyan dolog szerinte, amit újra kell gondolnia az ellenzéknek. Ez a rendszer szilárdabb, mint amilyennek hittük, fogalmazott.

A választási híreket itt követheti!