Publicus: Novák Katalin megosztóbb politikus, mint Áder János

Publicus: Novák Katalin megosztóbb politikus, mint Áder János

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A megkérdezettek 54 százaléka szerint Novák Katalin inkább megosztó vagy megosztó politikus, míg Áder Jánossal kapcsolatban csak 50 százalék gondolta ezt – derült ki a Publicus kutatásából, amit a Népszava közölt kedden. Míg a résztvevők közül az ellenzéki összefogás szimpatizánsainak 88 százaléka gondolta megosztónak Novákat, nem meglepő módon a Fidesz-KDNP-sek esetén csak 20 százalék volt ez az arány.

A kutatásból kiderült az is, bár biztosan Novákot választják államfővé a fideszes többség miatt, de az ellenzékiek 74 százaléka szerint ennek ellenére is szükséges volt saját jelöltet állítaniuk (a kormánypártiak esetén csak 24 százalék gondolta ezt).

Az ellenzéki összefogás még hétfőn jelentette be: Róna Péter közgazdászt választják államfőjelöltjüknek. Ennek alkalmából a Magyar Hang interjút készített Rónával, ez itt olvasható.