26 új fertőzöttet azonosítottak

26 új fertőzöttet azonosítottak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

26 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4424 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték szombat reggel a hivatalos oldalon.

Az új fertőzöttek nagy részét a járványügyi hatóság a kontaktkutatás során azonosította az ország különböző részeiből. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3324-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 504 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 68 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen – írták.

Az oldal adatai alapján az elmúlt 24 órában 14-gyel nőtt az aktív fertőzöttek száma, kórházban viszont kettővel kevesebb embert ápolnak, lélegeztetőgépen eggyel több beteg van.

Az oldal adatai szerint 7453-an vannak hatósági házi karanténban, 135-tel többen, mint előző nap. A mintavételek száma 323 673, ami 3819-cel több a péntekinél.

Az új fertőzöttek területi megoszlása: 7 Budapest, 4 Győr-Moson-Sopron megye, 3-3 Hajdú-Bihar, Pest, 2-2 Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom, 1-1 Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Zala.

Június 2-án volt utoljára a mostaninál magasabb az új esetek száma.

Mint a hivatalos holnapon írták, a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma nő, jelenleg 7453 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. 

Címkék: koronavírus