Alfahír: a János-kórház ortopédiáján már halasztják a műtéteket

Alfahír: a János-kórház ortopédiáján már halasztják a műtéteket

A Szent János Kórház (Fotó: György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány miatti korlátozás már elérte a fővárosi Szent János kórházat, ahol az Ortopédiai osztályon már nem vállaltak el egy halasztható beavatkozást – írja az Alfahír egy olvasójukra hivatkozva. „Vállstabilizáló műtéti eljárás szükséges, melyet jelenleg a Covid-helyzet miatt osztályunkon nem végezhetünk el” – ezt írták rá a kedden kapott vizsgálati lapjára, melyet be is mutatott a portál.

A kedd reggeli koronavírus-adatok közlésekor már tudatták, „a koronavírusos betegek számának növekedése miatt – a járvány előző hullámainak felszálló ágához hasonlóan – a kórházakban ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát. A betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása.”

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a hvg.hu-nak válaszolva pedig arra figyelmeztetett, hogy „nemcsak a halasztható műtéteket napolhatják el egyes kórházakban, hanem – a járvány korábbi hullámában tett intézkedésekhez hasonlóan – a megyei ellátások átszervezésére is sor kerülhet”.