A Momentum azokat a fiatalokat is bevonná az előválasztásba, akik csak 2022-ben lesznek nagykorúak

A Momentum azokat a fiatalokat is bevonná az előválasztásba, akik csak 2022-ben lesznek nagykorúak

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– (...) hogy 2022-ben győzni tudjunk, a lehető legtöbb embert kell mozgósítanunk már a jövő évi előválasztáson is. Köztük a legfiatalabbakat, akik közül sokan gondolhatják úgy, hogy egy újabb Fidesz-győzelem esetén inkább külföldre mennek tanulni vagy dolgozni – csak ne kelljen életük legszebb éveit Orbán Viktor rendszerében leélniük – erről írt közösségi oldalán Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

https://www.facebook.com/feketegyorandras.momentum/posts/688248975185370

Ezért mint bejelentette, a Momentum Mozgalom és a Momentum TizenX fiataljai kezdeményezik, hogy minden olyan fiatal vehessen részt az előválasztáson, aki 2022 májusáig betölti a 18. életévét! – Ha azt várjuk, hogy ők is szavazzanak az ellenzék közös jelöltjeire és programjára 2022-ben, akkor beleszólást érdemelnek abba is, hogy kik legyenek azok a közös jelöltek, és milyen legyen az a program! – hangsúlyozta.

A párt egyébként nemégiben azért indított petíciót, hogy mind a miniszterelnök-jelöltről, mind a listáról, mind az egyéni képviselői helyekről előválasztással lehessen dönteni.