A Momentum Orbán Viktor hivatalánál akciózott

A Momentum Orbán Viktor hivatalánál akciózott

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a Karmelita kolostor előtti kordonokra kitett molinókkal (Fotó: Momentum Mozgalom)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hagyta szó nélkül a Momentum, hogy Orbán Viktor nem vett részt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésnapon. Az ellenzéki párt ugyanis a Kossuth téren – tájékoztatásuk szerint – összegyűjtötte az emberek üzeneteit, majd „a nép üzenetét” tartalmazó molinókat felvitték a Karmelita kolostorhoz, a miniszterelnök hivatalához. Az odavezető úton felállított kordonokig jutottak, a vasrácsokra pedig kifeszítették a két leplet.

Bedő Dávid, a párt frakcióvezető-helyettese szerint így majd a miniszterelnök a nyaralásból hazatérve láthatja, mit üzen neki a magyar nép.

Ahogy arról már beszámoltunk, hétfőn kora délután az ellenzéki pártok kezdeményezésére rendkívüli ülést tartott az Országgyűlés, arra azonban egyetlen kormánypárti politikus vagy kormánytag sem ment el. Így a napirend előtti felszólalások elhangzása után már a napirend megszavazásához sem voltak elegen, vagyis az ülés rövid idő alatt véget is ért. A fideszes és KDNP-s politikusok arra hivatkozva nem mentek el, hogy szerintük hiteltelen volt az ellenzék kezdeményezése, mert „a baloldal a háborús válság időszakában sem támogatta a magyar családok védelmét szolgáló intézkedéseket”.

Orbán Viktor jelenleg egyébként Horvátországban tölti a szabadságát.

Korábban a Demokratikus Koalíció is akciózott: kidekorálták a kormányfő parlamenti dolgozószobájának ajtaját. Többek között olyan feliratokat ragasztottak ki, mint hogy a miniszterelnököt nem érdekli a rezsi és a megélhetési válság.