Akcióba lép a Lánczi Tamás vezette Szuverenitásvédelmi Hivatal

Akcióba lép a Lánczi Tamás vezette Szuverenitásvédelmi Hivatal

Hivatalosan is kinevezték Lánczi Tamást a Szuverenitásvédelmi Hivatal élére (Fotó: Novák Katalin / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján – írta a hivatal közleménye, hozzátéve, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki cikke alapján nyomoznak. Az MTI a közlemény alapján arról írt, hogy mivel felmerül a gyanúja annak, hogy „ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta és megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat vette célba”. A vizsgálatot a közlemény szerint az ügy feltárásáért indítja a Szuverenitásvédelmi Hivatal.

Arról a hivatal nem ír, hogy pontosan melyik cikk nyomán indított vizsgálatot, de a Magyar Nemzeten csütörtökön megjelent egy cikk, ami Magyar Péter és a Datadat kapcsolatát firtatja: „Emlékezetes, ehhez az Ausztriában bejegyzett céghez érkezett az Amerikából küldött guruló dollárok jelentős része. A Datadat GmbH-t bízta ugyanis meg Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma a baloldal kultúraváltónak titulált kampánya lebonyolításával. A bécsi székhelyű cég nem kevesebb, mint 1,4 milliárd forintot zsebelt be az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének mozgalmától” – írta a lap. Szigetvári Viktor, a Datadat ügyvezetője reagált is a cikkre, azt írta: „Szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával,sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel. Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság. Társaságainkat a propagandasajtó nem kereste ezen téves információ közlése előtt”.

Mint arról beszámoltunk, az Európai Parlament várhatóan a jövő héten szavaz arról az ötpárti határozattervezetről, amely kimondja: sérti a szabad és tisztességes választások elvét a szuverenitás védelméről szóló törvény és a széles hatáskörökkel bíró Szuverenitásvédelmi Hivatal felállítása. A törvény miatt várhatóan az Európai Bizottság is eljárást indít. A Szuverenitásvédelmi Hivatal élére Lánczi Tamást nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a következő hat évre.