Az áldozatokért imádkozott a debreceni püspök, aki Balog Zoltánt lemondásra szólította fel

Az áldozatokért imádkozott a debreceni püspök, aki Balog Zoltánt lemondásra szólította fel

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hálaadó istentiszteletet tart az egyházkerület intézményeiben megvalósult energetikai beruházások és a megújult tornyospálcai református közösségi ház átadása kapcsán, a tornyospálcai református templomban 2024. február 1-jén (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke vasárnap délelőtt a debreceni Nagytemplomban, ebben arra kérte Istent, legyen azokkal, „akik áldozatává váltak valami emberinek, valami szégyenletesnek” – írta a Dehir.hu. Fekete volt az, aki lemondásra szólította fel Balog Zoltánt már akkor is, mikor a politikusból lett egyházvezetőnek esze ágában sem volt lemondani a Novák Katalin és Varga Judit bukását okozó kegyelmi botrány miatt. Pár nappal később Balog érzékelte, hogy elfogyott körülötte a levegő, és pénteken lemondott a zsinati elnöki posztról, de továbbra is püspök marad.

A lap szerint Fekete Károly az ördögi hatalomnak engedményeket tevő társadalomról beszélt, az ördög rendre kiveti ránk a hálóját. Kiemelte, bíznunk kell a Szentlélek erejében, mert az egy olyan titokzatos erő, ami „neked és nekem is segít legyőzni a gonoszt.” – Pártfogó Szentlélek, gerjeszd fel bennünk a rossz iránti ellenállást, és adj nekünk szolgalelkűségtől mentes életet, tiszta szavakat, világosan képviselt igazságot, belső harmóniát. Hadd legyenek ezek számunkra ördögűző jelentőségű fegyverek! Futamítsák csak meg ezek a gonoszt! Szentháromság Isten, könyörülj egyházunkon, őrizd meg egységét, s légy azokkal, akik áldozatává váltak valami emberinek, valami szégyenletesnek, valami megalázónak, és megnyomorítják vele a lelküket és az életüket – mondta.

 

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.