Az LMP csalódott a klímacsúcs eddigi eredményeiben

Az LMP csalódott a klímacsúcs eddigi eredményeiben

Kalász-Nagy Máté (Fotó: Facebook)

Fotó: Csaba_Domotor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP csalódott a glasgow-i klímacsúcs eddigi eredményeiben – mondta Kanász-Nagy Máté vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján. A távirati iroda tudósítása szerint az ellenzéki párt társelnöke hangsúlyozta, jövőre lesz 50 éve, hogy először tartottak világértekezletet a környezetrombolásról, azóta pedig a helyzet csak romlott, jelentős mértékű éghajlatváltozás következett be az emberiség miatt. „Tudjuk, hogy mit kellene tenni, de mégse tesszük. Legfeljebb tüneti úton próbáljuk kezelni a környezeti válságot” – mondta.

Az LMP társelnöke szerint nem a fogyasztás fokozására van szükség, hanem minőségi életre, amihez az egész gazdasági, társadalmi rendszert meg kell változtatni. A kapitalista „túlfokozott piacgazdaság rendszere” ugyanis egyszerre zsákmányolja ki a környezetet és a természetet – tette hozzá.

Kanász-Nagy Máté elmondta, a világ vezető államai tettek ugyan pozitív vállalásokat Glasgow-ban, például az erdők védelme és a metánkibocsátás csökkentése érdekében, ugyanakkor az LMP ezeket nem tartja elégségesnek.

Magyarország pedig olyan, mintha ott se lenne a klímacsúcson, a magyar kormány ugyanis továbbra is a szennyező multinacionális vállalatok oldalán áll és gátolja a megújuló energiaforrások térnyerését – jelentette ki az ellenzéki politikus.

A klímacsúcs eredményeinek egyébként nem csak az ellenzéki párt elégedetlen, világszerte tüntetések zajlanak a határozottabb fellépés érdekében.

 

Címkék: LMP, klímacsúcs